Gebruik je verstand verstandig

Ik zet de voorstelling van Paul Maes met veel plezier en enthousiasme verder. - update

undefined

Paul is steeds, en al jaren, een goede raadgever en coach geweest. Hij heeft me al die tijd gesteund en gecoached. Nu staan we naast elkaar en delen we onze expertise. Paul heeft me gevraagd zijn levenswerk verder te zetten. Dit beschouw ik als een teken van vertrouwen, respect en vooral als een grote eer. 

Ik heb de eer om Paul Maes te vólgen, zijn levenswerk verder te dragen met hier en daar ook mijn eigen insteek. Ik treed in zijn voetsporen, we delen onze ervaring, zodat elk einde een nieuw begin mag zijn... Paul bedankt! En na mij volgt, wegens hartproblemen, een nieuw talent mij verder op. Binnenkort meer nieuws hierover.

Vanaf pasen 2018 kunt u als SCHOOL een voordracht 'gebruik je verstand verstandig' boeken bij Ruben - binnenkort meer nieuws hierover. Info: 'Rubendebruyn@hotmail.com'

 

Wat mag u verwachten:

- info over leren en dus ook leuker leren

- slimmer leren (gebruik je verstand verstandig!!!)

- een studiemethode aangereikt via voorbeelden en logische rederening

- informatie over je brein (hoe het werkt, maar vooral ook hoe het níet werkt)

- Paul Maes coacht mij voor de opstart, stelt mij zijn decor ter beschikking, dus u zult vele elementen nog kunnen (h)erkennen

Kortom: de voorstelling van Paul Maes, herkenbaar, met hier en daar een sausje van Climbing Fish. Binnenkort meer nieuws over Ruben en zijn SAUS.

 

Een school gebruikte dit bijvoorbeeld voor hun uitnodiging (dank aan Sint Rafaël!):

‘Leren leren’ is een thema dat deel uitmaakt van het onderwijsaanbod van de basisschool. Dat werd bepaald in de wetgeving en dit staat ook ingeschreven in de eindtermen voor de lagere school.

‘Leren leren’ is heel  belangrijk voor de vorming en de ontwikkeling van kinderen en mensen, op om het even welk gebied.

‘Leren leren’ is belangrijk voor nu en voor de toekomst, want we zijn in een tijd gekomen waar het bijleren nooit stopt.

 

“ Hoe kunnen wij onze kinderen helpen en ondersteunen bij het ‘leren leren’? “

“ Welke studiemethode is de beste voor ons kind? “

“ Hoeveel moet ons kind leren? “

“ Moet ik telkens de les van mijn zoon of dochter opvragen?”

“Is het normaal dat mijn kind nooit moet leren of dat mijn kind elke dag enkele uren moet leren?”

 

Algemene mailing en info voor de scholen die reeds geboekt hebben:

Vorig jaar startte erg mooi op. De voorstellingen zijn een kolfje naar mijn hand waar ik enorm van genoten heb. Samen met Paul Maes hebben we hard gewerkt aan details, gestreefd naar perfectie. Helaas zat de gezondheid niet mee waardoor mijn schooljaar vroegtijdig stopte. Na twee hartoperaties ging het tijdelijk beter en startte ik dit schooljaar weer op. Ik had reeds afgebouwd naar de provincie Antwerpen en lager onderwijs. Helaas blijkt mijn hart het alsnog niet aan te kunnen.

 

Er komt hoogst waarschijnlijk een meer dan waardige opvolger die het verhaal van Paul Maes (en ondertussen ook mijn verhaal) opnieuw zal verder zetten… maar ik ga zelf forfait moeten geven, met veel pijn in het figuurlijke hart uiteraard. Intussen zou ik de scholen een goed alternatief willen bieden. Ik ben daarom mijn opvolger een doordrongen training aan het geven terwijl hij zijn laatste loodjes van zijn opleiding Pedagogie aflegt. Ruben neemt de voorstellingen zeer waarschijnlijk over, maar wel pas wanneer de puntjes op de i staan. Kwaliteit staat tenslotte op de eerste plaats. Dit schooljaar zou mooi meegenomen zijn, maar realistisch gezien lijkt het me veiliger te spreken vanaf volgend schooljaar. Het is dan aan Ruben om te bekijken of hij verder werkt onder mijn afbakening of toch terug over heel Vlaanderen wilt werken, inclusief secundair onderwijs. Ik besef dat ik u nu met vele vraagtekens laat zitten. Daar zitten wij nu ook nog mee. Concreet willen we hier tegen de paasvakantie antwoorden op (we hebben een stappenplan uitgewerkt). Ziet u het zitten om dan nog eens contact op te nemen? Ik geloof in eerlijke communicatie, dus bij deze, geen antwoorden maar de situatie eerlijk zoals de kaarten nu op tafel liggen. Hopend op uw begrip.

Bij voorbaat dank, en mijn excuses dat ik nog niet de kans had u reeds persoonlijk te verwittigen, ik ben nog volop bezig de agenda persoonlijk te bellen of te mailen.

 

Neem gerust contact op bij verdere vragen via: Rubendebruyn@hotmail.com

 

Is alles duidelijk en weet je genoeg?

Of net niet en wil je ons een vraag stellen?

Wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Of is alles helder en wil je meteen een afspraak maken?