Nieuws(gierig)

Nieuws, leuke updates, weetjes of feiten... Hier kan je alles volgen:

Even op vakantie.... terug bereikbaar vanaf augustus 2018!
09 juni 2018

Wie is Ruben De Bruyn? Even op vakantie.... terug bereikbaar vanaf augustus 2018! Op de achtergrond was ik al even de rechterhand van Marina tijdens mijn studie Pedagogie van het jonge kind. Bij haar laatste voorstellingen wisselende we steeds vaker ideeën uit en zou ik mee gaan inspringen als figurant. Dat ik nu de fakkel overneem om deze voorstelling te laten bestaan was voor ons beide meteen logisch. Heeft u nog vragen, stel ze gerust via mail of persoonlijk.

Meer lezen

info@climbingfish.be gehackt
19 januari 2018

GEHACKT Mail naar marinaderoover@hotmail.com - Contacteer ons werkt momenteel niet

Meer lezen

Hoogbegaafdheid
10 november 2017

Waarom halen zoveel hoogbegaafden geen diploma

Meer lezen

Peda-Logical
26 oktober 2017

Griet Verbraken Leerbegeleidingsscoach

Meer lezen

Mogelijk contactpersoon
22 september 2017

De scholen vragen mij naar waardevolle collega's. Ik kan niet anders dan Tommy Opgenhaffen vermelden als mede-expert in leren leren. Lees zeker verder...

Meer lezen

Van Shock naar neXt
22 september 2017

Tijd om een versnelling hoger te schakelen! Lees er hier alles over!

Meer lezen

Nieuw schooljaar!
02 september 2017

Na een jaar vol wijze lessen gaan we verder met een frisse geest...

Meer lezen

22 FEBRUARI 2017
10 januari 2017

Vooreerst mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. Een uitstekende gezondheid, zowel mentaal als fysiek, mooi dromen en wensen, …. En we starten opnieuw met een prachtige leerfestival op woensdag 22/2/2017!

Meer lezen

EDUSHOCK LEERFESTIVAL 22/02/2017
19 november 2016

Interesse in top innovatie voorbeelden uit het Vlaamse en Nederlandse onderwijs?

Meer lezen

GEBRUIK JE VERSTAND VERSTANDIG REVISED ter ere van PAUL MAES
01 september 2016

Paul is steeds, en al jaren, een goede raadgever en coach geweest. Hij heeft me al die tijd gesteund en gecoached. Nu staan we naast elkaar en delen we onze expertise. Paul heeft me gevraagd zijn levenswerk verder te zetten. Dit beschouw ik als een teken van vertrouwen, respect en vooral als een grote eer. Ik zet zijn voorstelling dan ook graag verder, toch een thema dat ons beide nauw aan het hart ligt.

Meer lezen

Nieuwe start!
24 augustus 2016

"Jouw TOEKOMST hangt af van wat jij VANDAAG doet." - Mahatma Gandhi

Meer lezen

Levenslang leren
10 juli 2016

Omdat ik geloof dat je altijd en overal kan bijleren, sta ik zeer sterk achter ‘Levenslang Leren’. Daarom volg ik zelf Spaans in het volwassenonderwijs. Wil je hier meer over weten? Alle informatie vind je terug op onderstaande afbeelding.

Meer lezen

Een moeder neemt het heft in eigen handen...
18 juni 2016

Een ontroerende film over twee moeders, waarvan 1 leerkracht, die vechten tegen de vastgeroeste waarden van de school van hun kinderen. Het raakte mij recht in mijn hart, daarom deel ik dit graag met u.

Meer lezen

De grootste mindmap van ...
05 mei 2016

Het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius is een school voor technisch (koel- en warmtechnieken en auto) en beroepsonderwijs (auto, carrosserie, centrale verwarming – sanitaire installaties, elektrische installaties), gelegen in de Gentse binnenstad. “Durven leren – leren delen” is de titel van het project rond leren leren waar HTISA sinds dit schooljaar mee van start is gegaan. Samen met de leercoaches ontdekken onze leerlingen met behulp van welke leerstrategieën ze hun leertalenten kunnen versterken en hoe ze hun kansen op een succesvolle toekomst kunnen vergroten. Onze TSO-leerlingen willen op heel korte termijn de uitdaging aangaan om het Guinness Book of Records te halen door samen ‘de grootste mindmap’ te creëren. Het is de taak van de leerlingen om dit project samen uit te werken en om alle nodige stappen te ondernemen om dit tot een goed einde te brengen.

Meer lezen

Een boek vol verrassingen
20 april 2016

John Medina (referentie zie literatuur), raakt met zijn "12 Brain Rules" zeer zeker een gevoelige snaar. Van daar hier even een korte quote uit zijn geweldig werk....

Meer lezen

Levenslang leren
01 maart 2016

Hieronder een kort overzicht van de komende activiteiten van TCF. Interesse of suggesties, vragen zijn steeds welkom!

Meer lezen

Update
01 maart 2016

De kalender (zie rechtboven op de site) werd bijgewerkt samen met de literatuurlijst.

Meer lezen

DE VERHEERLIJKING VAN “UIT HET HOOFD LEREN”
15 januari 2016

Onderstaande brief kreeg ik van een moeder. Niet aan mij gericht, maar in een poging begrip te zoeken. De brief heeft me diep geraakt. Ik deel het op deze site om enerzijds bewustzijn te creeëren, anderzijds om u te vragen ook eerlijk uw verhaal te delen. Bij veel reactie kan er een blog over worden opgesteld. Reacties zijn ook welkom op de facebookpagina van The Climing Fish (zie link onderaan de site). Ik hoor het graag van jullie. En aan de moeder in kwestie: dank dat ik dit mag delen. Ik bewonder uw durf en schrijftalent. Ik sta voor open communicatie en ik hoop dat we (begeleiders, coaches, ouders, leerkrachten, scholen, ...) allen in debat kunnen gaan om onze scholen en toekomst te helpen groeien.

Meer lezen

Scholen van de TOEKOMST
31 december 2015

Reportage van Koppen op één: Scholen van de Toekomst

Meer lezen

Facebookpagina haalt 100 LIKES!!!
30 december 2015

Vlak voor het nieuwe jaar haalt de facebookpagina van The Climbing Fish de kaap van 100 "vind-ik-leuk's"! Geweldig nieuws dat we graag ook hier willen delen.

Meer lezen

Meer dan 100 mindmaps gedeeld via Biggerplate!
20 november 2015

Deze week poste ik mijn honderdste mindmap op Biggerplate, dé mindmap bibliotheek....

Meer lezen

Site in verandering
15 november 2015

Speciaal voor jullie hebben we op de achtergrond lang en hard gewerkt aan deze versie... Waarom?

Meer lezen

Biggerplate Brunch Club
15 november 2015

Marina De Roover, eigenaar van The Climbing Fish en mede-oprichtster van Belgium is Mindmapping, werd 5 november 2015 uitgenodigd op de Brunch Club van Biggerplate. Biggerplate is dé mindmap bibliotheek!

Meer lezen

Net verschenen: Mind the map
27 oktober 2015

Bij lannoo verscheen een handig werkstuk over het gebruik van Mindmapping in de klas. Met Mindmaps van Marina De Roover.

Meer lezen